Wyckham Porteous

De Canadese singer/songwriter Wyckham Porteous kwam speciaal voor een eenmalig concert op 22 maart 2014 naar Nederland. Weinig artiesten die dit doen, maar Wyckham Porteous is een man die als hij enthousiast is er vol voor gaat. En in dit concert in Nederland had hij veel zin. Hij kwam niet alleen, maar samen met Sean Pugh die hij tijdens een verblijf in Edinburgh had ontmoet. Het klikte tussen de twee mannen en ras-muzikant Pugh, geboren uit Ierse ouders, afkomstig uit Liverpool en nu wonende in het Schotse Edinburgh, was het die na een aantal gezamenlijke jamsessies het resultaat op cd zette terwijl Wyckham alweer terug was in Vancouver.

Het concert was een geweldige ervaring. Pugh als rots in de branding voor de wat verstrooide Porteous begeleidde hem op piano en Porteous die op zijn eigen chaotische wijze googelde met songteksten, setlists en snoeren. De vloer van het podium lag na een tijdje bezaaid met papieren en andere attributen waar hij probeerde niet over te struikelen.  Maar wat maakt die man een mooie songs en wat zingt hij ze met bezieling.
Een kleine impressie hieronder.

De soundcheck voor het concert dat hij gaf in In The Woods op 22 maart 2014:

Het nummer “So familiar” :

Tijdens het concert was het een voortdurend gegoochel met blaadjes en attributen en snoeren waar hij bijna over struikelde. Het was een vermakelijk concert. Bij het volgende nummer “Song for John” had hij de hulp van iemand uit het publiek als levende muziekstandaard.

En de laatste opname van dit concert “The first time”.