Jaarlijsten

Al toen ik een jaar of 15 was maakte ik muzieklijstjes met favoriete songs en albums. In de begintijd bestonden die lijsten grotendeels uit Deep Purple (Black Night live stond heel lang op 1) aangevuld met wat Uriah Heep, Led Zeppelin en een enkele vreemde eend in de bijt.The Sweet’s Fox on the Run stond bijvoorbeeld ook eventjes in de songlijst ondanks dat mijn goede vriend (nog steeds) Frank vond dat die er niet tussen hoorde.
Misschien dat ik die allereerste lijsten ooit nog eens terug vind, dan zal ik ze zeker op deze pagina plaatsen.

De oudste die ik tot nu toe heb kunnen vinden heb ik gemaakt op 15 december 1979 en kun je hieronder zien, mijn toenmalige LP Poll aller tijden.

Eerlijk gezegd vind ik het nog steeds allemaal prima wat er in de lijst staat. Ik had een duidelijke voorliefde voor live dubbel albums, dat blijkt wel.
De meest verrassende titel vind ik zelf Word Salad van Fischer Z op plaats 12. Die had ik net 10 dagen voor het samenstellen van de lijst voor Sinterklaas gehad herinner ik me nu dus dat zal de hoge notering verklaren. Moet die plaat toch weer eens draaien, kijken hoe ik er nu over denk.”

Door de jaren heen bleven lijstjes een belangrijke rol spelen in mijn muziekleven, ook verlanglijstjes natuurlijk. Op deze pagina komen in ieder geval de album jaarlijsten maar mogelijk ook nog andere lijsten. Soms zullen het jaarlijsten zijn zoals ik ze destijds heb samengesteld, voor zover ik die nog kan vinden maar vaker zullen het lijstjes zijn zoals ik ze nu zou invullen, nu ik inmiddels veel meer muziek gehoord heb en ook mijn smaak geëvolueerd is.

2013 en een voorlopige lijst van 2012 staan er alvast op en 2014 volgt zo snel mogelijk nadat het jaar is afgesloten.

Verder wordt het weer heel veel luisteren en mijn archieven doorzoeken om lijsten van eerdere jaren te plaatsen, ik verheug me er nu al op !

Op de subpagina’s, te bereiken door een jaartal aan te klikken in de rechter zijbalk, kun je de lijsten zien die ik bij het betreffende jaar al geplaatst heb.