Weather Report – Mr. Gone (1978)

Eveneens eind jaren 70 zag ik op Rockpalast (WDR, Duitsland 3) een concert van de voor mij tot dan toe onbekende Jazz-Rock band Weather Report.

Ik was volkomen overdonderd door deze muziek, luisterde tot dan toe eigenlijk nooit naar Jazz en associeerde dat voornamelijk met Willem Duys en Pim Jacobs (oftewel AVRO en TROS) en dat was voor mijn generatie in die tijd niet echt hip.

Des te groter de verrassing die Weather Report voor mij in petto had, zoiets had ik nog nooit gehoord laat staan van genoten. En dan nog wel een band zonder gitarist (alhoewel bassist Jaco Pastorius die rol moeiteloos overnam).

Mijn eerste album werd het toen net verschenen Mr. Gone. Misschien niet hun allerbeste maar wel degene die samen met het Rockpalast concert de deur naar de Jazz voor mij voor het eerst heeft open gezet.